1430500knie

Fysiotherapie Niek van Berlo

Fysiotherapie Niek van Berlo is een fysiotherapiepraktijk gevestigd in Gezondheidscentrum Deltaweg in Helmond-Brouwhuis.

Voor wie?
Volwassenen en kinderen kunnen bij ons terecht voor klachten op het gebied van houding en beweging.Wij behandelen zowel individueel als in groepsverband.

Wat behandelen wij?
Wij behandelen algemene fysiotherapeutische problemen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd op het gebied van sportletsels en revalidatie na knie- en schouderoperaties en heup- en knieprotheses.

U kunt bij ons ook terecht voor:
· manuele therapie volgens Mulligan Concept
· medical taping

Fysiotherapie Niek van Berlo verzorgt ook individuele of groepstraining bij COPD.

Verwijzing niet nodig
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om met ons een afspraak te maken. U kunt rechtstreeks zonder tussenkomst van de huisarts komen dit noemen we Directe Toegankelijkheid.

Eerste behandeling
Bij uw eerste behandeling is het handig als u aan een aantal dingen denkt. Allereerst is het voor ons verplicht om uw persoonsgegevens vast te leggen. Hiervoor hebben wij uw burgerservicenummer (BSN) nodig, zodat wij informatie uit kunnen wisselen met uw verzekeraar. Daarom vragen wij u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de eerste afspraak. Ook vragen wij u of u uw meest recente verzekeringsinformatie (pasje) mee kunt nemen, zodat u geen hinder ondervindt van het declaratieverkeer met uw verzekeraar. Gelieve voor de eerste behandeling het online-intakeformulier in te vullen.

Wat neemt u mee?
Een korte opsomming van de benodigdheden bij uw eerste afspraak:

Verwijzing huisarts/specialist indien u deze heeft gekregen. Komt u rechtstreeks dan is een verwijzing niet nodig.
Meest recente verzekeringsgegevens (pasje of polisblad)
Geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument)
Relevante medische informatie (uitslag foto’s, medicijnen, etc.)
Tijdens alle behandelingen een handdoek i.v.m. hygiëne

Intake en onderzoek
De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en onderzoek. Daarin brengen we uw klachten in kaart en stellen we samen met u een behandelplan op. De eerste afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Wij declareren de intake en het onderzoek tegen het tarief dat uw zorgverzekeraar vergoedt. Vanwege de administratieve handelingen rondom de intake kan het tarief hoger zijn dan voor een reguliere behandeling.

Reguliere behandeling
De duur van een reguliere behandeling is gemiddeld 30 minuten. Wij declareren een reguliere behandeling tegen het tarief dat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Ook ’s avonds en op zaterdag
Op afspraak kunt u ook in de avonduren en op zaterdag terecht voor behandeling.

Behandeling aan huis
Mocht u niet in staat zijn om naar onze praktijk te komen, dan kunnen we u aan huis behandelen.Wij declareren een uitbehandeling tegen het tarief dat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Medical Taping
Medical taping is een methode waarbij de fysiotherapeut elastische tape gebruikt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. Medical taping werkt goed bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Medical taping is onderdeel van een reguliere behandeling. De benodigde medical tape moet u echter zelf betalen.

Vergoeding
Vanuit de basisverzekering krijgen alleen nog kinderen onder 18 jaar fysiotherapie vergoed. Volwassen verzekerden krijgen hun behandelingen alleen vergoed als zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten of een chronische indicatie voor fysiotherapie hebben. 
Bij een chronische indicatie dient u voor de eerste 20 behandelingen een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt sterk per verzekeringsmaatschappij en/of type aanvullende verzekering.
Ons vriendelijke maar dringende verzoek aan u is om de hand van uw polisvoorwaarden na te gaan of u verzekerd bent voor fysiotherapie en zo ja, op hoeveel behandelingen u recht heeft. Het is uw eigen verantwoordelijkheid er op te letten of u het aantal behandelingen waarop u recht heeft niet overschrijdt. Behandelingen die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar komen voor uw eigen rekening. Hiervoor ontvangt u van onze financiële administratie een factuur. Reclameren achteraf wordt door ons niet geaccepteerd.

Hebben jullie een contract met mijn verzekeraar?
Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten waardoor wij uw behandeling direct kunnen declareren. Indien u voor fysiotherapie verzekerd bent, krijgt u geen rekening thuis gestuurd en hoeft u dus zelf niets te declareren

Tarieven
Wanneer u niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie, brengen we de zittingen fysiotherapie bij u rekening. De tarieven hiervoor zijn:

Zitting Fysiotherapie € 30,00
Toeslag aan huis behandeling € 10,00
Screening € 12,00
Intake en onderzoek na screening € 30,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 42,00

Overige diensten:
Massage 30 minuten € 35,00
Rol Cure Tape (medical taping) € 15,00

U kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten. Daarna brengen wij deze bij u in rekening. U kunt deze kosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

DIRECT EEN AFSPRAAK

Vandaag nog een afspraak? Dat kan. U kunt bij ons dezelfde dag nog terecht bij één van onze fysiotherapeuten.

meer

TEAM

Wij zijn uw therapeuten bij Fysiotherapiepraktijk Niek van Berlo.

meer

BEHANDELOVEREENKOMST

Bij de eerste afspraak met uw therapeut komt de behandelovereenkomst tot stand.

meer