knie1430500

Knierevalidatie

De knierevalidatie wordt gegeven na een knieoperatie (meniscus, kruisband, kraakbeen of een prothese), in geval van overbelasting of bij blessures van de knie. Problemen met betrekking tot slijtage (artrose) of andere kraakbeenproblematiek kunnen ook bij ons behandeld worden.

Het doel van de knierevalidatie is de knie optimaal te kunnen belasten in het dagelijkse leven en in sportsituaties. Afhankelijk van uw klachten wordt de revalidatie individueel en/of in groepsverband gegeven. De revalidatie bestaat uit het trainen van spierkracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en actieve stabiliteit. Ook aan looptraining wordt veel aandacht besteed.Bij de revalidatie wordt rekening gehouden met de specifieke belastingeigenschappen en hulpvraag van de patiënt.

Onze expertise

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring op het gebied van sportrevalidatie en m.n. op het gebied van knierevalidatie. Door het blijven volgen van specifieke cursussen op het gebied van sportrevalidatie en in het bijzonder van knierevalidatie blijven we op de hoogte van de meest actuele kennis en inzichten rondom knierevalidatie. Jarenlange ervaring vanuit o.a. de KNVB bij sportmedische begeleiding en training heeft er voor gezorgd dat de benodigde specialistische kennis aanwezig is.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op. U kunt bij ons nog dezelfde dag terecht voor een afspraak.

maak een afspraak