medical 1430 500

Wat is Medical Taping?

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Hoe werkt de Tape precies?

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Eigenschappen van de Tape

  • De Tape bestaat uit een antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex.
  • De Tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (130-140%)
  • De Tape is lucht- en waterbestendig zodat het ook bij het douchen en zwemmen niet hinderlijk is.
  • De Tape kan 4-7 dagen (of nog langer) op uw huid blijven zitten, zonder de huid te irriteren.
  • Tape gaat 24 uur per dag, dat het op uw lichaam zit het lichaam behandelen, waardoor het herstelproces versneld wordt.

Kosten

Voor Medical Taping wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Er zal eerst een gratis proeftape aangelegd worden. Bij voldoende resultaat kunt u tegen gereduceerd tarief een rol tape kopen.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over Medical Taping? Neem dan gerust contact op. U kunt bij ons nog dezelfde dag terecht voor een afspraak.

maak een afspraak