beenblessure 1430 500

Sportrevalidatie

Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Dit kunnen sportspecifieke blessures zijn, maar ook algemene sportblessures. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.

Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure zelf, maar ook naar de mogelijke ontstaansfactoren. Daardoor kunt u zo snel mogelijk terugkeren op uw prestatieniveau en mogelijke blessures in de toekomst voorkomen. 

Voor topsporters weten we hoe belangrijk het is zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te worden, maar net zo goed voor de recreant weten we hoe fijn het kan zijn weer de favoriete sport zonder zorgen te kunnen hervatten. 

Onze aanpak

Tijdens de revalidatie processen gaan wij veelal uit van het REHA-boom principe. Het revalidatiemodel “De Rehaboom” is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen van de mens uitgewerkt. Dit zijn coördinatie, lenigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Uitgangspunt, van dit model, is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de (top)sport wordt toegepast. Door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.

De Rehaboom is een stroomschema dat in graduele stappen aangeeft of de patiënt voldoende hersteld is om de revalidatie te stoppen dan wel voort te zetten. Het model is op elk patiënten niveau te gebruiken: bij een patiënt met activiteiten uit het algemeen dagelijks leven (ADL) tot bij een topsporter.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op. U kunt bij ons nog dezelfde dag terecht voor een afspraak.

maak een afspraak