Sportfysiotherapie

Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Dit kunnen sportspecifieke blessures zijn, maar ook algemene sportblessures. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.

SPORTFYSIOTHERAPIE

Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure zelf, maar ook naar de mogelijke ontstaansfactoren. Daardoor kun je zo snel mogelijk terugkeren op jouw prestatieniveau en mogelijke blessures in de toekomst voorkomen. 

Voor topsporters weten we hoe belangrijk het is zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te worden, maar net zo goed voor de recreant weten we hoe fijn het kan zijn weer de favoriete sport zonder zorgen te kunnen hervatten. 

Heb je een (beginnende)blessure of keren jouw klachten steeds terug? Dan doe je er goed aan om eens een afspraak te maken met ons. 

De revalidatie gebeurt gestructureerd aan de hand van behandelprotocollen en volgens de laatste inzichten. Hierbij werken we altijd nauw samen jouw verwijzend specialist. 

sportbegeleiding

We richten ons niet alleen op de behandeling van sportblessures, maar ook op preventie en voorlichting. Door gerichte sportspecifieke training (coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen) blijf je fit en voorkom je dat je geblesseerd raakt. 

Als (top)sportbegeleider denken wij met je mee over jouw wensen als topsporter of amateursporter op hoog niveau. Iedere sport vraagt een andere fysieke training. Doelstellingen variëren van uithoudingsvermogen tot explosiviteit.

Met een aangeboren talent en een (zeer) goede genetische aanleg kun je als sporter ver komen in de sport die jij beoefend maar met sportspecifieke training kun je het lichaam, en talent, verder ontwikkelen. Je kunt doelstellingen als meer explosiviteit, kracht, snelheid en wendbaarheid realiseren en deze zorgen voor nog betere prestaties en voor een vermindering van klachten en blessures! 
Sportspecifieke training is hierdoor niet meer weg te denken uit het trainingsschema van een serieuze (top)sporter.

Wij helpen zowel de individuele sporter als teams om de beste prestaties te kunnen leveren. 

Adresgegevens

Deltaweg 8

5709 AC Helmond

Contactgegevens

E-mail: info@niekvanberlo.nl

Telefoon: 0492-776379