Algemene fysiotherapie

Specialist in bewegen

Algemene Fysiotherapie

Fysiotherapie Niek van Berlo is gericht op het diagnostiseren, behandelen en het voorkomen van klachten en blessures aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Welke klachten behandelen we?

Als fysiotherapeut word je opgeleid om stoornissen aan het bewegingsapparaat te beoordelen en te behandelen. Deze aandoeningen kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn. In onze praktijk werken we met 3 fysiotherapeuten met allemaal hun specifieke kwaliteiten, zodat we bij een groot aantal aandoeningen op zorgvuldige wijze kunnen handelen, zoals bijvoorbeeld:

• Orthopedische aandoeningen zoals nek-, schouder- en knieklachten.
• Neurologische aandoeningen zoals na CVA.
• Traumatische aandoeningen zoals een polsfractuur of whiplash.
• Longaandoeningen/COPD.
• Hart/vaatklachten zoals etalagebenen.
• Sportblessures.
• Artrose
• Reumatische aandoeningen

Specifieke behandelmethoden

Een belangrijk onderdeel in onze werkwijze is de actieve en persoonlijke begeleiding. De praktijk leent zich hier uitstekend voor. Een professioneel ingerichte trainingszaal geeft ideale trainingsmogelijkheden. Klachten en blessures worden door ons behandeld met verschillende behandelmethoden. Massage, mobiliserende technieken, dry needling en medical taping worden ingezet om blessures te verhelpen en om voorwaarden te creëren om zo het actieve revalidatieproces zo goed en snel mogelijk te doorlopen.

 

Medical Taping Concept
Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die dezelfde rekbaarheid heeft als de menselijke huid. Deze tape ondersteunt weefsels, spieren en gewrichten in hun functioneren. Het kan de spierfunctie en de bloedcirculatie verbeteren en houding corrigeren. De tape kan nat worden zonder de functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kan daardoor probleemloos dagen op het lichaam blijven zitten.

Mulligan Concept
Het Mulligan Concept is een methode die door fysio- en manueel therapeuten wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden.
Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen, d.m.v. passieve sturing in combinatie met actief bewegen, wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

McKenzie Therapie
De McKenzie methode is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De methode is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen.
Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. Het is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.