Schouderklachten

Schouderklachten

De schouder is een complex gewricht. Het belangrijkste kenmerk is zijn extreme beweeglijkheid. Het is het meest beweeglijke gewricht van ons lichaam. Klachten of beschadigingen kunnen dan ook heel divers zijn. En ook nog eens acuut of chronisch. Dat maakt dat het revalidatieproces voor elke cliënt weer anders is.

Bij schoudertherapie is specifieke kennis van de aandoening en de begeleiding van essentieel belang om tot een goed eindresultaat te komen. Het stellen van een juiste diagnose vraagt meer dan gemiddelde kennis over de schouder. Allereerst wordt goed in kaart gebracht wat de oorzaken en mate van ernst van de blessure of klacht is. Daarbij wordt niet alleen de locatie van de blessure of klacht beoordeeld, maar ook het functioneren van de gehele bewegingsketen wordt meegenomen in het onderzoek. 

Op basis van gedegen onderzoek wordt een duidelijk plan van aanpak op maat opgesteld. Dit gaat in gezamenlijk overleg. Het doel is dat je blessure of klacht zo snel mogelijk verdwijnt en dat je beter gaat bewegen, zodat de blessure of klacht niet terugkomt. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van veel voorkomende diagnoses zoals RSI of KANS, artrose, frozen shoulder, pees- en slijmbeursontsteking.

Veelvoorkomende schouderklachten:

Ook interessant

Revalidatie na coronabesmetting

Pre-operatieve screening

Orthopedische revalidatie

Fysiotherapie aan huis