Knieklachten

Knieklachten

De knie is het grootste gewricht van ons lichaam. Het kniegewricht bestaat uit 2 scharnierende botdelen: het dijbeen (femur) en scheenbeen (tibia).De knie is een prachtig maar kwetsbaar gewricht.

Er zijn veel verschillende knieklachten maar de meeste klachten komen voor bij sporters en bij senioren. Knieklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn sportgerelateerd, bijvoorbeeld door overbelasting of door een acuut trauma. Sporten zoals voetbal en basketbal waarbij de sporter veelvuldig moet wenden en keren zijn berucht om hun knieblessures. Maar ook bijvoorbeeld hardlopen is een blessuregevoelige sport voor de knieën. Bij senioren zien we daarentegen meer slijtageklachten.

Behandeling wordt gegeven na een knieoperatie (meniscus, kruisband, kraakbeen of een prothese), in geval van overbelasting of bij blessures van de knie. Problemen met betrekking tot slijtage (artrose) of andere kraakbeenproblematiek kunnen ook bij ons behandeld worden. Het doel is de knie optimaal te kunnen belasten in het dagelijkse leven en in sportsituaties.  De behandeling bestaat uit het vergroten van de beweeglijkheid en trainen van spierkracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en actieve stabiliteit. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van sportrevalidatie en m.n. op het gebied van knierevalidatie. Jarenlange ervaring vanuit o.a. de KNVB bij sportmedische begeleiding en training heeft er voor gezorgd dat de benodigde specialistische kennis aanwezig is.

Hieronder hebben we een aantal aandoeningen verder uitgediept: 

 

Ook interessant

Medical taping bij hooikoorts

Revalidatie na coronabesmetting

Orthopedische revalidatie

Fysiotherapie aan huis