Orthopedische revalidatie

Optimaal herstellen

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor mensen die een orthopedische ingreep hebben gehad. Of voor mensen die door een orthopeed verwezen zijn naar de fysiotherapeut voor behandeling om een eventuele orthopedische ingreep te voorkomen. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en/of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten).

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door de specialist. Als u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie zal die verbeteren, pijn verminderen, belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en spierkracht versterken.

Na een operatie
Na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel. Uw lichaam moet weer zich weer herstellen in de conditie waarin hij zich voor de operatie bevond. Wij zijn specialist in de revalidatie die volgt op een orthopedische ingreep. 

Knierevalidatie
Het kniegewricht is één van de meest complexe gewrichten van het menselijk lichaam waarin specifieke klachten en letsels kunnen ontstaan. We hebben specialistische kennis op het gebied van specifieke knieklachten en knieletsels. Of het nu gaat om een voorste kruisbandletsel, een kijkoperatie in de knie, meniscus of kraakbeenletsel of een totale knieprothese.

Verwijzing en vergoeding

Voor patiënten met een aandoening die op de chronische lijst staat, geldt nog steeds dat de basisverzekering de kosten vergoedt vanaf de 21ste behandeling.

Staat uw aandoening op deze lijst, dan betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf of worden deze behandelingen vanuit uw eventuele aanvullende verzekering vergoed. De behandelingen die u daarna nog extra nodig heeft (vanaf de 21e behandeling dus), worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Heup- of knieartrose kent een vergoeding van 12 zittingen uit de basispolis.

Neem contact op

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken?

Ook interessant

Revalidatie na coronabesmetting

Pre-operatieve screening

Medical taping bij hooikoorts

Fysiotherapie aan huis