Medical taping

Toepasbaar bij vele aandoeningen

Medical taping concept

Medical taping is een methode waarbij felgekleurde elastisch tape (ook wel kinesiotape genoemd) wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen. 

Een zeer goede aanvulling op uw behandeling

Medical Taping is een van oorsprong Aziatische tapemethode die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het Medical Taping Concept gaat uit van het natuurlijke herstelproces van de mens. De tape brengt het neurologische systeem tot ontspanning en het activeert het circulatiesysteem van bloed en lymfe.

Enkele van de toepassingsgebieden:

Proefplaatsing

Uw fysiotherapeut bespreekt of de taping een meerwaarde heeft voor het herstel. Er zal eerst als proef een tape geplaatst worden en indien deze aanslaat zal de therapeut verder behandelen met deze methode of aanleren hoe u zelf het beste de tape kunt aanleggen.

Vergoeding

De tape zelf is niet opgenomen in het tarief voor de behandeling (met uitzondering van de eerste proeftaping). Indien de taping succesvol kan worden toegepast kunt u tegen een gereduceerd tarief een rol tape bij ons aanschaffen.