Ouderenzorg

Zo goed mogelijk ouder worden

Ouderenzorg

Ouderenzorg is bedoeld om ondersteuning te bieden aan mensen die bij het ouder worden meer en vaker last krijgen van verschillende aandoeningen. Het is erop gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Onze zorg voor kwetsbare ouderen

Mensen die ouder worden en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. We helpen mensen die bijvoorbeeld door beroerte, dementie of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. 

De behandeling bestaat met name uit oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. We bieden je ondersteuning wanneer lopen, fietsen, aankleden, wassen of huishoudelijke taken moeilijker worden. 

Ook bij de revalidatie van letsel door een val of bij een nieuwe heup of knie kunnen we u begeleiden. Indien nodig komen we aan huis.

Daarnaast kunnen we u helpen als er afname is van kracht of conditie ondermeer met onze groepslessen voor senioren. SeniorenFit is een gevarieerde groepstraining van 30 minuten waarbij u op een ontspannen en gezellige manier olv een beweeginstructeur werkt aan uw kracht, conditie, stabiliteit en lenigheid. 

Artrose programma: bewezen effectief

Hebt u artrose in heup of knie en wilt u dolgraag actiever in het leven staan? Dan hebben wij voor u een verantwoord en effectief beweegprogramma op maat.

In 12 weken werkt u individueel of in groepsverband aan versterking van uw spieren, verbetering van conditie en meer stabiliteit bij bewegen. U wordt begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut en uw persoonlijke doelen staan daarbij centraal. Naast de wekelijkse groepsles krijgt u ook een (online) oefenprogramma voor thuis. Na afloop ontvangt u een beweegadvies van uw fysiotherapeut en bent u klaar om op uw eigen niveau zelfstandig, gemotiveerd en met plezier dagelijks te bewegen.

Kosten
100% vergoeding vanuit de basisverzekering

Behandeling aan huis

Mocht u niet in staat zijn om naar de praktijk te komen dan behandelen we u graag ook aan huis. Het gaat hier niet alleen om ouderen, maar ook om mensen die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup forse beperkingen in het dagelijks leven ondervinden. Ook patiënten met kanker kunnen door ons thuis behandeld worden.

Voor fysiotherapie aan huis heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig