mcKenzie therapie

Effectief bij lage rug- en nekklachten

McKenzie therapie

De McKenzie therapie methode (MDT) is bekend geworden door de goede en zekere resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. MDT is een wetenschappelijke onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie.

De behandeling bij rug- en nekpijn

Mechanische Diagnose Therapie (MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van fysiotherapie, ook wel bekend als McKenzie therapie. MDT is wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat.

Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Indien nodig wordt dit ondersteund door manuele mobilisatie technieken. 

Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren. MDT is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. MDT is daarmee vooral bekend om de snelle, effectieve en duurzame behandeling bij schouder-, knie-, nek- en rugklachten.