Fysiotherapie

Specialist in bewegen

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is specialist in bewegen en is toegankelijk zonder verwijzing. Hierdoor is de fysiotherapie tegenwoordig vaak de eerste behandeling voor bewegings- en houdingsgerelateerde klachten. De verantwoordelijkheid en het kennisniveau die bij deze taak komt kijken worden bij ons zeer serieus genomen.

Oplossingen voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Naast behandeling van acute of chronische blessures van spieren, pezen, banden of gewrichten kunt u bij ons terecht voor revalidatie na een operatie. Denk hierbij aan het revalideren van mensen met een nieuwe knie of heup, botbreuken of na een hernia operatie. Indien nodig komen we dan in de beginfase bij u aan huis. Wij behandelen alle klachten en voor elke aandoening hebben wij wel een specialist in huis.

Is een operatie nog niet aan de orde maar hebt u wel klachten dan kunnen we helpen om uw belastbaarheid te verhogen en uw pijn te verminderen d.m.v. actieve therapie. Wij beschikken over een moderne oefenruimte waar u kunt trainen tijdens uw verdere herstel ter ondersteuning van uw reguliere fysiotherapeutische behandelingen. Of na afloop van uw revalidatie om uw kracht, conditie en algehele belastbaarheid te onderhouden.

Kwaliteit van de fysiotherapeut

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) en staan ingeschreven in het BIG register. De Wet BIG staat voor: Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Waar artsen, fysiotherapeuten, apothekers, psychologen, tandartsen, verpleegkundigen e.a. in zijn opgenomen. Hieraan kunt u zien dat een zorgverlener de juiste registratie heeft om zijn beroep te mogen uitoefenen. Onze gedreven fysiotherapeuten blijven continu hun kwaliteit op peil houden door het volgen van scholing. Zij zijn in staat om u op een deskundige manier te behandelen, adviseren, stimuleren en te begeleiden.  

Netwerk

De fysiotherapeut van vandaag beschikt over een uitgebreid netwerk van medisch specialisten die, indien nodig, verder aanvullend onderzoek uit kunnen voeren. Fysiotherapie Niek van Berlo streeft naar een actieve en resultaatgerichte samenwerking, zowel binnen de praktijk en het gezondheidscentrum als daarbuiten. We maken gebruik van elkaars deskundigheid en specialisatie om achter de oorzaak van de klachten te komen en de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen voor een optimaal behandelresultaat voor de patiënt. Binnen Gezondheidscentrum Deltaweg bieden o.a. huisartsen, praktijkondersteuners, podotherapeuten, psychologen, diëtisten en osteopaten hun deskundigheid aan om u de beste zorg te kunnen bieden.

De praktijk is aangesloten bij Longnet. Dertig fysiotherapiepraktijken in Zuidoost-Brabant die gespecialiseerd zijn in het geven van kwalitatief hoogwaardige zorg aan patiënten met longklachten hebben zich verenigd in Longnet. Verder zijn we aangesloten bij Rugnetwerk Zuidoost-Nederland. De leden van het Rugnetwerk Zuidoost-Nederland onderscheiden zich doordat ze patiënten met rugklachten gerichter en specifieker behandelen. De leden zijn eenduidig in hun keuze van de meetinstrumenten, technologische hulpmiddelen en interventies zodat optimale zorg plaatsvindt.