WAT WE DOEN

De fysiotherapeut is specialist in bewegen en is toegankelijk zonder verwijzing. Hierdoor is de fysiotherapie tegenwoordig vaak de eerste behandeling voor bewegingsgerelateerde klachten. De verantwoordelijkheid en het kennisniveau die bij deze taak komt kijken worden bij Niek van Berlo zeer serieus genomen. 

Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten komen erg veel voor, ze staan in de top 3 van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Schouderklachten hebben een negatieve invloed op alle activiteiten van het dagelijks leven en worden vaak onderschat.

Bij schoudertherapie is specifieke kennis van de aandoening en de begeleiding van essentieel belang om tot een goed eindresultaat te komen. 

Het stellen van een juiste diagnose vraagt meer dan gemiddelde kennis over de schouder.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van veel voorkomende diagnoses zoals RSI of KANS, artrose, frozen shoulder, pees- en slijmbeursontsteking.

Fysiotherapie bij rug- en nekklachten

Er zijn verschillende soorten behandelingen toepasbaar voor rug- of nekpijn. Het streven is om voor iedere patiënt duidelijkheid te krijgen over de klachten en de reële behandelmogelijkheden.  

De mogelijke behandelingen kunnen bestaan uit: mobilisatie, massage, bevorderen van je inzicht van houding- en bewegingsgedrag (zodoende kan je zelf meer invloed uitoefenen op je klacht), medical taping, specifieke rugscholing / oefentherapie en huiswerkoefeningen. 

Dit om te voorkomen dat na de behandeling de klachten weer terugkomen.

Fysiotherapie bij knieklachten

Behandeling wordt gegeven na een knieoperatie (meniscus, kruisband, kraakbeen of een prothese), in geval van overbelasting of bij blessures van de knie. Problemen met betrekking tot slijtage (artrose) of andere kraakbeenproblematiek kunnen ook bij ons behandeld worden. 

 

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op het gebied van sportrevalidatie en m.n. op het gebied van knierevalidatie. Jarenlange ervaring vanuit o.a. de sportmedische begeleiding bij de KNVB heeft er voor gezorgd dat de benodigde specialistische kennis aanwezig is.

fysiotherapie bij sportblessures

Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Dit kunnen sportspecifieke blessures zijn, maar ook algemene sportblessures. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.

Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure zelf, maar ook naar de mogelijke ontstaans factoren. Daardoor kun je zo snel mogelijk terugkeren op jouw prestatieniveau en mogelijke blessures in de toekomst voorkomen. 

Voor topsporters weten we hoe belangrijk het is zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te worden, maar net zo goed voor de recreant weten we hoe fijn het kan zijn weer de favoriete sport zonder zorgen te kunnen hervatten.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Een chronische aandoening ben je niet, dat heb je. Toch vormt jouw aandoening wel een deel van jouw leven en toekomst. Het is daarom belangrijk dat je leert omgaan met jouw chronische aandoening.

Heb je een chronische aandoening zoals COPD, artrose, osteoporose, hart/vaatklachten, diabetes, CVA dan is begeleiding door een fysiotherapeut en een actieve leefstijl zeer belangrijk. Uitgebreide informatie over revalidatie bij COPD, vaatlijden en artrose is te vinden op de pagina revalidatie .

Wij zijn aangesloten bij ClaudicatioNet een landelijk dekkend netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) en Longnet Helmond-Geldrop.