Pre-operatieve screening

Zo fit mogelijk de operatie in

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fysiotherapie, voorafgaand aan de operatie van uw heup, knie of ander lichaamsdeel kan zorgen voor een sneller herstel na de operatie. Als u weet dat u geopereerd gaat worden kunt u samen met uw fysiotherapeut een behandelplan opzetten om u voor te bereiden op de operatie.

Wat houdt het in?
De pre-operatieve screening is geschikt voor iedereen die geopereerd moet worden aan schouder, elleboog, pols, heup, knie of enkel. Het beste is om de screening zo vroeg mogelijk te laten uitvoeren, bij voorkeur zes weken voorafgaand aan je operatie. Samen met uw fysiotherapeut spreekt u, na een intake en screening een behandelplan af. Dit kan ook bij u thuis zijn. Het behandelplan kan bestaan uit effectieve training van uw spieren om de kracht en stabiliteit te vergroten, zodat u dit na de operatie sneller oppakt. Daarnaast kunnen we aan de slag met thuisactiviteiten, zoals traplopen, de douche ingaan of lopen met krukken. Als u dit al voor uw operatie oefent, scheelt dat veel tijd na de operatie. U bent dan tenslotte al druk genoeg met het herstellen na uw operatie.

Vergoeding
De pre-operatieve screening wordt in de meeste gevallen als zitting fysiotherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Indien u niet precies weet hoe u verzekerd bent dan kunnen we met uw goedkeuring uw zorgpolis inzien. Zo weet u direct of fysiotherapie in uw pakket zit, en hoeveel behandelingen. Als iets u niet geheel duidelijk is, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Ook interessant

Revalidatie na coronabesmetting

Medical taping bij knieklachten

Fysiotherapie aan huis